Ivana Švestková Dohnalová

Od srpna 2008 je první harfistkou Filharmonie Brno, od roku 2006 pravidelně spolupracuje také s PKF – Prague Philharmonia (Pražskou komorní filharmonií). V letech 2011 – 2015 spolupracovala s Lotyšským národním symfonickým orchestrem v Rize. V koncertních sezónách 2013 – 2016 pravidelně spolupracovala s Deutche Radio Philharmonie Saarbrückren Kaiserslautern. Je členkou Ostravské bandy, mezinárodního orchestru zaměřeného na soudobou hudbu. Účastní se projektu Orquestrina s Baborák Ensemble. Spolupracuje s Českou Sinfoniettou založenou a vedenou hornistou a dirigentem Radkem Baborákem. V letech 2017 a 2018  byla příležitostně zvána ke spolupráci s ORF- Radio Symphony Orchestra ve Vídni. Je pravidelně zvána do porot mezinárodních soutěží.

Vystupovala na všech ročnících festivalu Harfové dny Ostravě, kde v roce 2004 uvedla spolu s Magdalénou Frankovou českou premiéru Dvojkoncertu pro hoboj, harfu a komorní orchestr Witolda Lutoslawského za doprovodu Janáčkova komorního orchestru.

Jako sólistka účinkovala s PKF – Prague Philharmonia, Filharmonií Brno, Janáčkovou filharmonií Ostrava, Smyčcovým orchestrem Pražské konzervatoře, Komorním orchestrem Leoše Janáčka, Collegiem 21, Ostravskou bandou a mezinárodním studentským orchestrem Europera.

aktuality

Anonce 2024

SOUZNĚNÍ 2024 26. Mezinárodní festival adventních a vánočních zvyků, koled a řemesel. 4.- 8. 12. 2024 – Ostrava, Frýdek-Místek, Kunčice pod Ondřejníkem, Kozlovice (Beskydy) a

POKRAČOVAT VE ČTENÍ »

Slovo 2024

Souznění je tu s námi už čtvrt století. Jeden ze základních kamenů mezinárodního festivalu byl položen v prosinci roku 1999, letos je tomu přesně 25

POKRAČOVAT VE ČTENÍ »